Banány rozmačkáme vidličkou, smícháme s ostatními tekutými surovinami, přidáme sypké suroviny a pečlivě promícháme. Do vhodné nádoby dáme na ...
23.02.2023
Připravíme si oblíbené těsto, které můžeme vylepšit i nějakým přídavkem. Navlhčenýma rukama tvarujeme kuličky o průměru asi 3 cm a obalíme ve ...
19.02.2022
Nejméně pracné je nechat vypracovat těsto v pekárně nebo robotu, ale lze to samozřejmě i ručně.
Nejdříve z vody, droždí a cukru rozmícháme a ...
09.12.2023
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak přidáme tekuté a propracujeme těsto. Doladíme kapkou vody nebo trochou vločkové drti, aby nelepilo, ale ani ...
09.12.2022
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Poté vsypeme vločky a promícháme. Mezitím orestujeme cibulku na oleji, přidáme ...
11.10.2022
Brambory oloupeme a nakrájíme na podlouhlé hranolky nebo podlouhlé klínky. Namočíme je asi na půlhodinku do studené vody, aby se vyplavil přebytečný ...
06.01.2022
Z vlažného mléka, droždí a cukru necháme vzejít kvásek. V pekárně či robotu necháme všechny suroviny propracovat. Těsto by mělo mít konzistenci ...
02.08.2022
Nejprve si připravíme drobenku, (pokud používáme kokosový tuk, tak si všechny suroviny na ní dáme na chvilku do lednice, aby tuk pod rukama netekl, ale ...
18.08.2023
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec obojí smícháme dohromady.
Košíčky plníme kousek pod okraj, ještě teplem ...
18.04.2023
Všechny suroviny na těsto smícháme v misce a pečlivě proděláme na válu, zabalíme do potravinářské folie a necháme odpočívat při pokojové ...
25.04.2024
Z mléka, trochu cukru a droždí rozmícháme a necháme vzejít kvásek. Ten smícháme s ostatními ingrediencemi na řídší těsto, které necháme v ...
26.02.2023
Ve vlažném mléce s cukrem rozmícháme droždí a necháme ho vzejít. Po přidání ostatních surovin vypracujeme nelepivé těsto a necháme zakryté ...
31.01.2023
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu 60 °C. Poté směs vyšleháme do lehké pěny, do ní opatrně ...
23.02.2023
Chlazené těsto necháme chvíli při pokojové teplotě prohřát. Ramu si pokrájíme na kousky a necháme změknout též při pokojové teplotě. ...
12.08.2022
Krajíc na krájíme na kostičky, vložíme do nízkého pekáčku určeného do horkovzdušné fritézy, zastříkneme olejem, promícháme a pečeme do ...
26.02.2023
Půl hrnku mléka ohřejeme, vsypeme rozdrobené droždí i cukr, rozmícháme a necháme vzejít. Pak přidáme ostatní mléko, mouku a zaděláme těsto, ...
12.07.2022
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi folií nebo pečícím papírem, vykrájíme ...
23.02.2023
Ze všech surovin pečlivě prohněteme těsto a necháme několik hodin uležet v chladnu. Rozvalujeme mezi folií nebo pečícím papírem, vykrájíme ...
27.01.2024
Těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce cca 10 x 10 cm nebo na podlouhlé trojúhelníky. Plníme oblíbenou náplní, cípy těsta přehneme a zmáčkneme ...
24.08.2022
Rozmačkáme babán, přidáme tekuté suroviny, rozmícháme. V jiné nádobě smícháme sypké suroviny a poté společně spojíme v jednolitou hmotu. ...
08.11.2023
Nejdříve smícháme suché suroviny, pak tekuté a nakonec vše dohromady. Vlijeme do formy (dno zakryjeme pečícím papírem) a pečeme v horkovzdušné ...
23.02.2023
V mléce rozmícháme moučkový cukr a droždí, přidáme ostatní suroviny a zaděláme těstíčko. Zakryjeme proti osychání a necháme vykynout na ...
20.11.2022
Zvlášť smícháme suché a zvlášť mokré suroviny. Potom smícháme vše dohromady a přemístíme do vymazané i vysypané formy.
Pečeme v ...
03.05.2024
Suché suroviny smícháme, stranou si rozpustíme máslo. Očištěnou mrkev pokrájíme na kousky a rozmixujeme s vodou (přípradně velmi jemně ...
19.07.2022
Dortovou či koláčovou formu nebo malý pekáček si vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Smícháme suché suroviny. ...
15.05.2023
Nejdříve smícháme suché ingredience, pak zvlášť mokré a nakonec vše smícháme dohromady.
Košíčky plníme kousek pod okraj, ještě teplem ...
21.04.2023
Na oleji zesklovatíme cibulku, přidáme celer, restujeme do lehkého opečení, zalijeme vývarem, vsypeme vločky, okořeníme a chvilku povaříme (do ...
23.02.2023
V parní lázni za stálého míchání prohřejeme bílky (či aquafabu) s cukrem na teplotu cca 60 °C. Poté směs vyšleháme do lehké pěny, do ní ...
22.03.2024
Jablka omyjeme a vykrojíme jádřinec tak, aby jablko zůstalo vcelku (např. škrabkou). Do každé nádobky dáme na dno sušenku, na ní položíme jablko. ...
10.02.2022
Dobře omyté brambory promícháme se lžící oleje a asi půl lžičkou soli. Vložíme do košíku horkovzdušné fritézy a dáme péct. Nejprve na 140 °C ...
19.02.2022
Nejdříve si připravíme náplň: cibuli orestujeme na oleji, přidáme curry pastu a zázvor, necháme rozvonět, vložíme pokrájenou zeleninu a orestujeme ...
13.02.2022
Nejprve si připravíme ovoce a pak drobenku. Suroviny na těsto smícháme, vylijeme na pečící papír v pekáčku, rovnoměrně rozprostřeme. Poklademe ...
23.07.2022
Všechny suroviny smícháme a necháme chvíli odpočinout. Pečeme ve vaflovači nebo v silikonové formě, kterou vymažeme před použitím olejem. Pečeme ...
28.04.2023
Vejce si rozdělíme na bílky a žloutky (každý žloutek zvlášť). Bílky osolíme, opepříme a vyšleháme z nich pevný sníh.
Do vymyzaných formiček ...
05.05.2024
Zeleninovým vývarem (vodou s bujonem) prohřátým k varu zalijeme ovesné vločky, přidáme koření a pečlivě promícháme. Mezitím zesklovatíme na ...
30.10.2022
Zelí scedíme a překrájíme nadrobno. Pak společně s ostatními surovinami vypracujeme těsto, které necháme chvíli uležet. Rozdělíme na 2 části, ...
22.03.2024